Mikäpä voisikaan olla suloisempaa kuin söpöt pikkuruiset vauvanvaatteet? Millaisia vaatteita vauva tarvitsee ja millaiset vaatteet ovat vauvalle näppä

Mikäpä voisikaan olla suloisempaa kuin söpöt pikkuruiset vauvanvaatteet? Millaisia vaatteita vauva tarvitsee ja millaiset vaatteet ovat vauvalle näppäriä? Lue vauvan vaatettamiseen liittyvät vinkkimme tästä artikkelista!

Bodyt ovat pop

Bodyt ovat yksi suosituimmista ja helppokäyttöisimmistä vauvanvaatteista, mikä ei ole ihme, sillä bodyt ovat erittäin näppäriä vaatteita pikkuruiselle vauvalle. Esimerkiksi Kelan äitiyspakkauksesta löytyy runsaasti erilaisia ja eri kokoisia bodeja.

Bodyjen hyvä puoli on se, että niitä käytettäessä vauvan selkä ei jää paljaaksi silloinkaan, kun vauvaa nostellaan. Body on myös helppo pukea vauvan päälle ja riisua pois. Lisäksi saatavilla on sellaisiakin bodyja, joissa hihansuut voidaan sulkea. Tällöin vastasyntynyt vauva ei pääse raapimaan kynsillään kasvojaan. Bodyjen käyttöikää voi pidentää käyttämällä haaraosaan kiinnitettävää jatko-osaa.

Bodyjen kaveriksi sopivat hyvin esimerkiksi mukavantuntuiset trikoohousut, jotka on helppo pukea ja riisua. Jos vauva tykkää potkia sukat pois jaloistaan ja kotona on viileää, kannattaa suosia puolipotkuhousuja, joissa on sukkaosa kiinni housujen lahkeissa.

Hyvät ulkovaatteet ovat talviulkoilun edellytys

Etenkin talvivauva tarvitsee kunnolliset ja asianmukaiset ulkovaatteet, koska muuten ulkoilusta tulee epämiellyttävää ja jopa terveydelle haitallista. Suosi malleja, jotka on helppo pukea ja pestä. Makuupussi vaunuissa on myös hyvä keino lisätä lämpöä vaunuissa makaavalle lapselle. Toisaalta on tärkeää pitää huolta siitä, ettei vauvalla ole myöskään liian kuuma.