Vauvan tulo perheeseen tuo mukanaan monenlaisia muutoksia. Päivän rytmi varmasti muuttuu, ja moni muukin asia pyörii vauvan ympärillä. Vauvan tullessa tarvitaan monenlaisia tarvikkeita, joilla arki hieman helpottuu. Mitä kaikkea markkinoilta sitten oikein löytyy? Mitä tavarat ovat tarpeellisia? Lue tästä artikkelista, mitä kaikkia vauvatarvikkeita kannattaa hankkia ja mihin niitä käytetään. Tutustuttuasi aiheeseen voit itse miettiä mitkä kaikki ovat juuri sinulle tarpeellisia.

[IMAGE=fkCi3Wb7hBgO.jpg]

Itkuhälytin

[IMAGE=bNJ3EobWpflu.jpg]

Itkuhälytin on kätevä kapistus, joka kannattaa ilman muuta hankkia. Monesti vauvaa nukutetaan omassa huoneessaan tai ulkona kärryissä. Silloin pitää aina välillä käydä katsomassa, että vauvalla on kaikki hyvin ja onko hän jo herännyt. Kun hankkii itkuhälyttimen, sen voi laittaa vauvan viereen jolloin itse kuulee toisessa huoneessa jos vauva vaikkapa herää. Itkuhälyttimen idea on vähän kuin yhdensuuntainen puhelin. Siinä on kaksi radiopuhelimen näköistä osaa, jotka ovat yhteydessä toisiinsa. Laite napsautetaan päälle, jolloin yhteys aukeaa. Toinen osa laitetaan vauvan lähelle ja toinen osa pidetään siellä missä itse on.

Itkuhälyttimellä on yleensä ihan hyvä kantama, joten voit olla vaikkapa hieman kauempanakin ja ääni kuuluu silti. Jos vauva sitten herää ja alkaa itkemään, ääni kuuluu kaiuttimesta vierestäsi. Näin voit reagoida siihen helposti, eikä tarvitse koko ajan käydä katsomassa eri huoneessa, että onko vauva herännyt. Tämä kätevä kapistus säästää paljon aikaa ja saat esimerkiksi yölläkin nukuttua paljon levollisemmin, kun tiedät että vauvan itku kuuluu varmasti kaiuttimesta, mikäli hän herää. Itkuhälyttimiä löytyy hieman erilaisia ja ne voivat olla erilaisilla kantamilla. Itkuhälytin maksaa muutamasta kympistä aina muutamaan sataan euroon. riippuen siitä miten paljon haluaa kyseiseen laitteeseen sijoittaa. Noin sadalla eurolla saa jo erittäin laadukkaan itkuhälyttimen, joka varmasti kestää käytössä vaikka useammallakin vauvalla.

Rintapumppu

Rintapumppu on myös kätevä laite, joka voi helpottaa äidin sekä vauvan elämää huomattavasti. Monesti vauvan äidillä tulee maitoa paljon enemmän kuin vauva ehtii juoda. Tällöin voi ottaa avuksi rintapumpun, jolla ylimääräisen maidon voi pumpata kätevästi suoraan pulloon. Näin ollen maito ei mene hukkaan kun maidon voi laittaa jääkaappiin ja käyttää myöhemmin.

Jotkut äidit myös myyvät maitoa eteenpäin tai luovuttavat vaikkapa sairaalaan, jossa sitä voidaan antaa vastasyntyneille, joille ei riitä maitoa omalta äidiltään. Jos vauva juo vain äidinmaitoa, äiti voi pumpata maitoa pulloon ja jättää sen jääkaappiin. Sen jälkeen voi vaikka vetää Tamaris kengät jalkaansa ja lähteä käymään kaupassa ja lapsen isä voi antaa vauvalle maidon pullosta.

Vaunut

Vaunut ovat tärkeä valinta ja ne ovatkin oikeastaan yksi ainoista tavaroista, joka ihan jokainen vauvaperhe tarvitsee. Vauvalle on hyväksi käydä päivittäin ulkoilemassa ja tämä onnistuu kaikista parhaiten vaunujen avulla. Vauva saattaa viihtyä pitkiäkin lenkkejä vaunuissa ja monet vauvat nukahtavat hyvin vaunuajelulle. Kun tulee kotiin lenkiltä, voi vauvan jättää vielä jatkamaan uniaan vaunuihin talon edustalle. On todettu että vauvat nukkuvat oikein hyvin ulkoilmassa. Sitten kun on nukkunut hyvin, niin jaksaa taas syödä ja touhuta. Vaunujakin löytyy moneen eri hintaluokkaan ja ne voivatkin maksaa muutamasta satasesta aina muutamaan tuhanteen euroon saakka.