Suunnitteletko matkalle lähtöä pienten lasten kanssa? Lasten kanssa matkustaminen on kenelle tahansa vanhemmalle stressaavaa aikaa varsinkin, jos lomalle lähdetään ensimmäistä kertaa. Pienet lapset voivat reagoida voimakkaasti maiseman vaihdokseen tai kärsiä koti-ikävästä. Myös pakkaaminen aiheuttaa oman stressinsä, sillä lasten kanssa matkustettaessa on otettava huomioon useita tärkeitä seikkoja.

Näin pakkaat perhelomalle

Pakkaaminen stressaa. Mitä ottaa mukaan? Mitä saa viedä käsimatkatavaroissa koneeseen? Miten tuliaiset saa mahtumaan laukkuun? Ei hätää – seuraavilla vinkeillä myös lapsiperheen lomalle lähtö onnistuu astetta helpommin.

1. Hanki matkalle laadukas ja kestävä lentolaukku

Tilava ja kestävä lentolaukku on jokaisen matkalaisen uskollinen kumppani. Hyvä lentolaukku on kevyt ja helppo kuljettaa mukana. Mutta entäpä materiaali? Suurin osa lentolaukuista on valmistettu joko muovista tai kankaasta. Muoviset laukut ovat yleensä kevyempiä ja kestävät paremmin iskuja, mutta toisaalta kangaslaukku joustaa enemmän, minkä ansiosta laukkuun voi pakata enemmän tavaraa. Ja onneksi kiireisessä lapsiperheessä uudet matkalaukut on helppo tilata suoraan verkosta!

2. Kuljeta lastenruoat ja muut tärkeät tavarat käsimatkatavaroissa

Poikkeuksena nestesääntöön useimmilla lentokentillä myös nestemäiset lastenruoat on mahdollista kuljettaa käsimatkatavaroissa. Varaa käsimatkatavaroihin myös lasten lelut, lääkkeet ja muut tärkeät tarvikkeet siltä varalta, että ruumalaukut saapuvat matkakohteeseen myöhässä. Käsimatkatavaroihin kannattaa pakata myös yksi ylimääräinen vaatekerrasto koko perheelle sekä tarpeelliset hygieniatuotteet maksimissaan 100 ml pakkauksissa.

3. Pidä kaikki tarvittava lennon aikana käsiesi ulottuvilla

Useimmilla lentoyhtiöillä lentolaukun lisäksi koneeseen on mahdollista viedä yksi henkilökohtainen matkatavara, johon kannattaa pakata kaikki tarvittava lapsia varten. Tämä siksi, että lentolaukut tulee säilyttää istuimen yläpuolella olevassa lokerossa koko lennon ajan. Tällä tapaa kaikki tarvittava löytyy käden ulottuvilta omasta kassista, eikä sinun tarvitse nousta lennon aikana kurottelemaan ylälokerosta mitään.