Moni vanhempi voi muistaa omasta lapsuudestaan suosikkileluja. Milloin leikittiin autoilla tai nukeilla ja milloin pelattiin pihalla jalkapalloa kavereiden kanssa. Joku voi muistaa erilaisia toimintahahmoja, kuten esimerkiksi He-Man sarjan hahmot tai Transformersit. Monet näistä ovat pitäneet pintansa myös nykypäivänä ja moni lapsi tykkää edelleen leikkiä vaikkapa autoleikkejä tai kotileikkejä nuken kanssa. Rinnalle on myös tullut monia muita leluja, joilla lapset tykkäävät leikkiä. Esimerkiksi monia leikkejä voidaan leikkiä verkossa tietokoneella, joka ei aina saa ymmärrystä vanhemmilta. Jos omistaa vaikka Macbook Air 13 -tietokoneen, niin voi pelata internetissä Moviestar planetia tai muita interaktiivisia pelejä. Mitä kaikkea nykyajan lapset sitten oikein leikkivät ja mitkä ovat suosikkileluja tänä päivänä? Jos aihe kiinnostaa, niin lue tästä artikkelista lisää.

Erilaiset hahmot pitävät pintansa

Monet lapset tykkäävät edelleen leikkiä eräänlaisia roolileikkejä erilaisilla hahmoilla. Siinä missä esimerkiksi 80-luvun lapset leikkivät He-Man hahmoilla, on tänä päivänä tarjolla monia muita. Kauppamaailmaan sijoittuvat Shopkins-hahmot olivat muutama vuosi sitten kova hitti ja moni leikkii niillä vieläkin. Nykyisin moni haluaa leikkiä L.O.L.-palloista saatavilla hahmoilla. Ne ovat erilaisia ihmis- ja eläinhahmoja, jotka on pakattu ison pallon sisälle ikään kuin yllätykseksi. Ostaessa ei tiedä, minkä hahmon saa. Nämä ovat suosittuja leluja erityisesti tarhaikäisten ja alaluokkalaisten tyttöjen keskuudessa. Myös hieman pidempään markkinoilla ollut Littlest Pet Shop pitää pintansa, kun pieniä lemmikkihahmoja voi hoitaa erilaisilla tavaroilla.

Poikien leikit taas painottuvat yleensä autoihin, robotteihin ja muihin toimintahahmoihin. Erityisesti Transformers-hahmot ovat tehneet uutta tulemista uusien elokuvien myötä. Kuitenkin monen lapsen lelulaatikosta löytyy paljon perinteisiä autoja.

Myös Legot ovat lasten kestosuosikki. Moni vanhempi muistaa varmasti itse leikkineensä ja rakennelleensa Legoilla ja siksi haluaa hankkia niitä omalle lapselleenkin. Legoilla rakentaessa aika kuluu yleensä hyvin ja siinä samalla oppii hieman järjestelmällisyyttä sekä suunnitelmallisuutta. Yleensä Legoissa tulee mukana ohje, jonka mukaan jokin rakennelma kootaan. Monesti myös halutaan vain rakentaa oman mielen mukaan ja siihen tarkoitukseen onkin saatavilla isoja palikkasettejä, jossa tulee paljon tavallisia peruspalikoita. Niillä voi rakentaa vaikka kuinka mielikuvituksellisen rakennelman.

Nykypäivänä digitaalisuus on vahvasti mukana lastenkin leluissa. Internetissä on useita leikkipaikkoja, joissa voi hoitaa eläimiä, rakentaa taloa tai valmistaa ruokaa. Monet aivan arkiset asiat viehättävät lapsia, kun niitä saa tehdä digitaalisessa ympäristössä. Esimerkiksi Sims on suosittu peli lasten parissa, kun siinä voi leikkiä kotia täysin digitaalisesti. Myös jo aiemmin mainittu Moviestar planet on suosittu peli lasten parissa, sillä siinä saa kehittää omaa hahmoaan, hankkia sille vaatteita ja niin edelleen. Tämä on vähän sama asia kuin leikkisi nukella tai Barbiella, jotka nekin ovat hyvin suosittuja leluja vielä nykyisinkin.