Vauva-aikana tuoreilla vanhemmilla on aina ihan hirvittävästi mietittävää, oli lapsi sitten ensimmäinen tai suuren katraan jatkoksi syntynyt. Saattaa usein tuntua siltä, että hankittavien tarvikkeiden lista on huikean pitkä ja vain kasvaa kasvamistaan. Kaupassakin saattaa usein iskeä pakokauhu, kun byggmax in hyllyssä notkuvat toinen toistaan hienommat tarvikkeet, joiden käyttötarkoituksesta on ehkäpä vain pieni aavistus. Kannattaa aina muistaa, että vauva ei tarvitse kovinkaan paljon elääkseen. Usein pienelle lapselle tulee hamstrattua aivan liikaa tarvikkeita, minkä jälkeen nämä jäävät jopa käyttämättömänä hyllyyn lojumaan. Sen sijaan, että panostat tavaran määrään, kokeile siirtää painopiste laatuun. Saat ostettua vauvallesi taatusti hyvään hintaan laadukkaita tuotteita, jotka mahtuvat hyvin budjettiisi.

Siinä missä hyllyissä on tarjolla paljon turhaa tavaraa vauvankiilto silmissään shoppaileville vanhemmille, on kaupasta saatavilla nykyään myös mainioita ja käteviä apuvälineitä vauvan hoitamiseen. Monet näistä helpottavat niin vauvan kuin väsyneiden vanhempienkin arkea huomattavasti, ja olisivat olleet suurta luksusta vaikkapa omille vanhemmillesi silloin, kun sinä olit pieni. Tässä artikkelissa haluamme nostaa esiin muutamia mielestämme kätevimpiä vauvojen hoitoon suunnattuja keksintöjä viime vuosien ajalta. Näiden avulla saat taatusti kaivattua helppoutta arkeen, joten lukaise suosituksemme läpi ja ala suunnitella ostoslistaa – lupaamme, että näiden ostamista et tule katumaan!

Nämä keksinnöt ovat helpottaneet vauva-arkea huomattavasti

  • Poikien äidit ja isät huomio: pissateltta säästää märiltä vahingoilta!

Jokainen pienen poikavauvan isä ja äiti tietää “paloletkuvahingon”; jep, sen kuinka oman pienokaisen pissahätä pääsee yllättämään vaipanvaihdon aikaan ja vaatteet lähtevät vaihtoon niin vauvalta kuin vanhemmiltakin. Nyt on keksitty simppeli, joskin toimiva keino suojautua tältä vesivahingolta: pissateltta! Tämä pieni kartionmallinen suojus asetetaan pienen pojan pissaosien päälle vaipanvaihdon ajaksi, ja sen ansiosta kaikki ovat turvassa pissahyökkäyksiltä!

  • Kylpylakki suojaa vauvasi herkkiä silmiä

Vauvat reagoivat herkästi monenlaisiin ärsykkeisiin ja tämä purkautuu yleensä itkuna. Vaikka pienokaisten hentoisten hiusten pesuun tarkoitetut shampoot ovat mietoja, voivat ne silti silmiin päätyessään kirvellä ikävästi. Siksi nykyään onkin olemassa kylpylippoja, jotka suojaavat vauvan herkkiä silmiä saippuavedeltä. Vauvasi ja hermosi kiittävät, sillä tämän kylpyhetken aikana ei tule ikävää itkukiukkua kirvelevien silmien takia!

  • Kuljetettava vaipanvaihtopiste seuraa mukana minne tahansa

Kun räjähtävä vauvakakka yllättää kylässä tai vaikka reissussa, ei saatavilla aina ole naistenhuonetta vaipanvaihtopisteellä. Siksi onkin kätevää, että nykyään voi kuljettaa mukana aivan omaansa, ja se taittuukin kätevästi mukaan hoitolaukun muodossa. Tässä kassissa kulkee mukana pehmeä vaipanvaihtoalusta, vaipat, pyyhkimisliinat, talkki ja kaikki muu vaipanvaihtoon tarvittava: tämän helpommaksi ei kakkapyllyjen putsaaminen mene! Osta itsellesi tyylikäs malli, joka menee käsilaukusta ja jonka sisällä säilytät kätevästi myös omat avaimesi, puhelimesi ja muut tarvittavat välineet niin olet varmasti katujen tyylikkäin ja parhaiten varustautunut äiti!