Erilaiset tiedesetit ovat erityisen suosittuja kouluikäisten lasten keskuudessa, ja niiden avulla voidaankin tutustua vaikkapa erilaisiin luonnonilmiö

Erilaiset tiedesetit ovat erityisen suosittuja kouluikäisten lasten keskuudessa, ja niiden avulla voidaankin tutustua vaikkapa erilaisiin luonnonilmiöihin, kuten magnetismiin. Jopa Helsingin yliopisto tarjoaa tiedekasvatusta lapsille, nuorille sekä perheille. Tiedesettien avulla tieteeseen tutustuminen on kuitenkin helppoa jopa kotoa käsin, joten esittelemme nyt muutaman tiedesettivaihtoehdon, joiden avulla lasta voi kannustaa tutustumaan tieteen erilaisiin ilmiöihin.

Anatomian laboratorio kotiin

Lasten tiedesettien joukosta löytyy esimerkiksi lapsille suunnattuja anatomian laboratorioita, joiden avulla lapsi pääsee tutustumaan ihmisen sisuskaluihin. Laboratoriotyöskentelyn rinnalle soveltuu erityisen hyvin Olipa Kerran Elämä -sarja, joka selittää lapsentasoisesti, kuinka ihmisen elimet toimivat ja kuinka esimerkiksi sairaudet syntyvät.

Lasten sähkölaboratorio

Sähkö on mielenkiintoinen ilmiö, sillä sitä ei voi nähdä, mutta sen toiminnan tulokset ovat nähtävillä. Jos lapsi haluaa tutustua sähköön ilmiönä, kannattaa kotiin hankkia lapsille suunnattu sähkölaboratorio, joka tutustuttaa lapsen ilmiöön lapsentasoisesti.

Muurahais- tai perhosfarmi

Muurahaisfarmi on mielenkiintoinen tapa päästä kurkistamaan muurahaisten kiehtovaan maailmaan lähietäisyydeltä. Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto on kasvattaa perhonen toukasta perhoseksi omassa kodissa. Näin lapsi pääsee seuraamaan, kuinka toukka muuttuu koteloksi ja kuinka kotelosta lopulta kuoriutuu kaunis perhonen. Perhosten vapauttaminen luontoon on kokeilun kohokohta, joskin hieman haikea sellainen! Tämän farmin rinnalle sopii erityisen hyvin Eric Carlen Pikku toukka paksulainen -kirja, joka kertoo perhosen kehityksestä.