Monet lautapelit ovat erityisen kehittäviä ja innostavia, ja tiettyjen lautapelien tuntemus kuuluu yleissivistykseen, ja niiden tuntemisesta voi olla

Monet lautapelit ovat erityisen kehittäviä ja innostavia, ja tiettyjen lautapelien tuntemus kuuluu yleissivistykseen, ja niiden tuntemisesta voi olla jopa aivan konkreettistakin hyötyä. Jos olet esimerkiksi opettaja, joka ei enää tahdo keksiä ideoita oppilaiden motivoimiseen, saattaa kehittävien lautapelien joukosta löytyä monia innostavia ja motivoivia pelejä, jotka saavat oppilaat jälleen innostumaan opiskelusta. Niiden kautta oppiminen tapahtuu lähes huomaamatta pelin tiimellyksen lomassa.

Lautapelien hyödyt

Lautapelien pelaaminen tuo mukanaan monia hyötyjä. Ensinnäkin ne tarjoavat mukavaa yhdessä tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin. Toiseksi ne tarjoavat lapselle tilaisuuden opetella häviämistä. Se ei ole aina helppoa, mutta turvallisen pelin äärellä häviämisen aiheuttamien tunteiden käsittely voi olla edes vähän tavallista helpompaa, vaikka suurten tunteiden äärellä ollaankin. Lautapelien kautta lapsi voi oppia myös monia konkreettisia asioita, kuten laskemista, koska pelissä pitää usein laskea oman pelimerkin askeleita tai vaikkapa rahoja.

Esimerkkinä Halli Galli

10-parien oppiminen on erittäin tärkeää, jotta lapsi voisi sisäistää matematiikan peruskäsitteet ja oppia yhteen- ja vähennyslaskua. 10-parit tarkoittavat siis lukuja, joiden yhteenlaskettu summa on 10. Esimerkiksi 5 ja 5, 2 ja 8 sekä 1 ja 9 ovat 10-pareja, sillä kun ne lasketaan yhteen, on summa 10. Halli Galli opettaa 10-parit kuin huomaamatta ja niin tehokkaasti, että parit alkavat pikkuhiljaa löytyä kuin liukuhihnalta, lähes automaattisesti.