Moni pikkulapsiperheen äiti tai isä saattaa arastella villamaton valitsemista lastenhuoneeseen. Tämä on kuitenkin aivan turhaa, sillä villamatto on oivallinen valinta myös lastenhuoneeseen, kunhan vain huomioon otetaan muutama tärkeä seikka. Tämä artikkeli auttaa sinua valitsemaan lastenhuoneeseen sopivan villamaton, josta on iloa pitkäksi aikaa!

Valitse lastenhuoneeseen helppohoitoinen villamatto

Lastenhuoneeseen kannattaa valita mahdollisimman helppohoitoinen villamatto, joka kestää vesipesua ja joka hylkii likaa. Villan kuidut sisältävät rasvaa, mikä auttaa kuituja hylkimään likaa. Lastenhuoneessa tämä on oivallinen ominaisuus, sillä lastenhuoneessa syntyy tunnetusti sotkua! Itse asiassa villan rasvan ansiosta villamatossa on luonnollinen suojakalvo, joka hylkii yllättävän tehokkaasti likaa. Koko mattoa ei kannata pestä kovin usein, vaan siihen syntyvät tahrat kannattaa poistaa saman tien sappi- tai Marseille-saippualla. Tahraa poistettaessa tahraa ei kannata hinkata, vaan tahraa kannattaa painella varovasti. Tahran hinkkaaminen vain levittää tahraa ympäriinsä ja voi pahimmillaan jopa painaa tahran entistä syvemmälle maton kuituun. Paras keino raikastaa villamattoa on pestä se lumessa. Muista kuitenkin, että villamatto tulee nostaa kylmenemään ulos ennen kuin se heitetään hankeen.

Miksi lastenhuoneeseen kannattaa valita villamatto?

Villamatto kannattaa valita lastenhuoneeseen monestakin syystä. Ensinnäkin villamatto on yllättävän helppohoitoinen, kuten edellä jo todettiinkin. Lisäksi se on ekologinen valinta ja tuntuu miellyttävältä lapsen jalkojen alla. Erilaisten materiaalien koskettelu on hyväksi lapselle ja villa on luonnonmateriaalina erityisen hyvä valinta tähän tarkoitukseen. Pehmeä villamatto on myös oivallinen alusta erilaisille lapsen leikeille ja esimerkiksi lukutuokioille.

Esimerkiksi Montessori-päiväkodeissa ja -kouluissa mattoja käytetään rajaamaan lapsen työskentelytilaa. Tämä on hyvä ajatus myös kotona ja laadukas villamatto tarjoaakin oivallisen alustan lapsen työskentelytilalle.

Miten ja mistä tilaan lastenhuoneen villamaton?

Lastenhuoneen villamatto löytyy näppärästi trendcarpet.fi-sivustolta. Esimerkiksi laadukkaat, yksiväriset villamatot ovat oivallinen valinta lastenhuoneen sisustukseen. Näin matto toimii hyvin siinäkin tilanteessa, että lapsen mielenkiinnon kohteet saattavat muuttua eikä huoneen entinen teema enää tunnukaan toimivalta. Jos tällaisessa tilanteessa lastenhuoneesta löytyy hyvin vahvasti huoneen entiseen teemaan sopiva matto, voi maton vaihtokin olla ajankohtainen huoneen uuden teeman myötä. Sen sijaan neutraalin värinen tai esimerkiksi lapsen lempiväriin mallattu laadukas villamatto sopeutuu hyvin myös huoneen teeman vaihtamiseen. Näin laadukas villamatto palvelee lastenhuoneessa vuodessa toiseen. Usein laadukkaan, hillityn tuotteen ostaminen onkin myös hinnaltaan lopulta edullisin vaihtoehto, vaikka sen hinta ostohetkellä saattaisikin hieman kirpaista.

Esimerkiksi turkoosin vihreä yksivärinen Bibury-villamatto on värikäs ja laadukas vaihtoehto lastenhuoneeseen. Tutustu myös vihreään Kandia-villamattoon ja vaaleanpunaiseen Dhurry-villamattoon, jotka tuovat lastenhuoneeseen rauhoittavaa ja seesteistä tunnelmaa. Voit selailla villamattoja esimerkiksi niiden värin, pituuden, leveyden ja hinnan mukaan. Edullisimmat vaihtoehdot lähtevät muutamasta kympistä, mutta joukosta löytyy toki hintavampiakin vaihtoehtoja.

Trendcarpet.fi-sivusto tarjoaa villamatoille maksuttomat toimitukset ja halutessaan villamaton voi myös palauttaa 14 päivän sisällä, jos se ei sittenkään sovi lastenhuoneesi ilmeeseen ja tunnelmaan. Näin myös lapsi pääsee näkemään miltä matto näyttää paikan päällä omassa huoneessa. Kun lapsi on mukana oman huoneensa suunnittelussa alusta lähtien, tulee huoneesta tavallista todennäköisemmin lapselle turvallinen ja mieluisa turvapaikka, jossa on mukava leikkiä, rentoutua ja oppia uusia asioita.