Vauvan turvallisuus on jokaisen uuden vanhemman suurin huolenaihe. Onneksi markkinoilta löytyy monenlaisia turvavälineitä, joiden avulla vauvan turval

Vauvan turvallisuus on jokaisen uuden vanhemman suurin huolenaihe. Onneksi markkinoilta löytyy monenlaisia turvavälineitä, joiden avulla vauvan turvallisuutta voidaan lisätä. Etenkin autoillessa on tärkeää huolehtia vauvan turvallisuudesta asianmukaisilla turvavälineillä.

Turvakaukalo

Jos vauva matkustaa autossa, tulee hänellä olla tukeva turvakaukalo tai jokin muu asianmukainen turvaväline. Turvakaukalon on oltava kolaroimaton, ja se tulee saada tukevasti kiinni auton takapenkille. Myös vauva on saatava asetettua ja kiinnitettyä helposti mutta tukevasti kaukaloonsa.

Turvavaljaat ja -reput

Kun vauva alkaa liikkua ja tutkia entistä aktiivisemmin maailmaa, saattaa hänen perässään pysyminen olla haaste julkisilla paikoilla. Aivan kaikki eivät lasten turvavaljaiden käytöstä pidä ja markkinoilta löytyykin nykyisin hieman vähemmän perinteisiä valjaita muistuttavia ratkaisuja, eli turvareppuja, jonka lapsi laittaa selkäänsä, ja josta löytyy talutushihna. Tällainen reppu ei kiinnitä niin suurta huomiota kuin perinteiset valjaat ja on monelle lapsellekin perinteisiä valjaita mieleisempi ratkaisu. Hauskan näköisessä omassa repussa voi kuljettaa mukana vaikkapa pieniä herkkueväitä tai lempinallea.

Turvaportit

Jos perheen kodissa on useampi taso, on tärkeää huolehtia siitä, etteivät vauvat ja taaperot pääse vaarallisiin portaisiin. Sitä varten markkinoilta löytyy erilaisia turvaportteja. Varmista, ettei lapsi pääse portin yli ja ettei hän saa porttia itse auki. Varmista myös, että portin lukitus on sellainen, etteivät sormet jää helposti sen väliin.