Onko sinulle tulossa vauva? Perheenlisäys on aina iloinen ja odotettu asia, mutta varsinkin jos kyseessä on ensimmäinen pienokainen, syyhyävät sormet varmasti hankkimaan vauvalle uusia tavaroita. Tunnelma on iloisen hämmentynyt – markkinoilla on niin paljon kaikkea, tarvitsenko varmasti niitä kaikkia ja mistä tiedän, mitä juuri minun vauvani tarvitsee? Monelle ensikertalaiselle vanhemmalle käykin niin, että shoppailuinnostus tuppaa lähtemään käsistä, ja loppujen lopuksi käsiin jää suuria määriä täysin avaamattomia pakkauksia, tarvikkeita ja vaatteita, kun vauva kasvaakin niistä ulos hujauksesta. Mikäki haluat tehdä hankintoja edullisemmin ja olet luova ihminen, on onneksi olemassa myös paljon asioita, joita voit tehdä pienokaisellesi edullisesti itse. Jos kaikki tarvittava, kuten kigurumi-asut ja tutit on siis jo hankittu, lue tästä vinkit siihen, mitä voisit tehdä lapsellesi itse.

DIY vauvatarvikkeet

  • Purulelu hampaiden kasvun vauhdittamiseksi

Kun vauvan hampaat alkavat kehittyä muutaman kuukauden ikäisenä, voivat vanhemmat olla suuren koetuksen edessä. Yöunet saattavat jäädä entistäkin vähempään ja kivuista kärsivä vauva saattaa jatkuvasti olla huonolla tuulella. Onneksi on kuitenkin mahdollista nopeuttaa tätä prosessia huomattavasti hankkimalla – tai tekemällä itse – turvallisesta materiaalista valmistettu purulelu, jonka avulla hampaiden tulo vitkastuu huomattavasti ja vanhempien hermot säästyvät.

  • Kustomoitu tuttipidike tyylikkäälle vauvalle

Omalle vauvalle on ihana hankkai asioita – siispä turvallisista materiaaleista tehty tuttipidike on jotakin sellaista, mikä pitäisi todellakin olla hankintalistan kärkipäässä ja mikä parasta, se on varsin helppo tehdä ja helpottaa elämää huomattavasti, kun tutti ei tipu jatkuvasti lattialle.

  • Unipesä parempiin uniinä

Jokaisen vanhemman tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että vauvalla on mukava olla. Siksi ihanan pehmeä ja varsin helposti tehtävä unipesä onkin jotakin sellaista, minkä tekemistä kannattaa harkita, sillä tämä unelmanpehmeä pesä tuudittaa lapsesi pilvenhattaran pehmeään uneen.

  • Pehmeät huopikkaat pitävät pienet varpaat lämpimänä

Harva asia on suloisempaa kuin vauvan varpaat – siksi niistä kannattaakin pitää kunnolal huolta. Vauvan pienet ja joustavat huopikkaat on helppo tehdä itse ja niiden avulla vauvallasi on mukava ja lämmin olla.