Suomen vaihtelevassa säässä säänkestävät ulkoiluvaatteet ovat erityisen tärkeä asia. Suomessa sanotaankin, ettei ole olemassa huonoa säätä, vaan ainoa

Suomen vaihtelevassa säässä säänkestävät ulkoiluvaatteet ovat erityisen tärkeä asia. Suomessa sanotaankin, ettei ole olemassa huonoa säätä, vaan ainoastaan huonoja, säähän sopimattomia ulkovaatteita. Kun lapsen ulkovaatteet pitävät veden ja tuulen tuiverruksen loitolla, on ulkoilu entistä mukavampaa. Nykylapsia moititaan usein liian vähäisestä ulkoilusta, vaikka nykyisin tarjolla onkin ennennäkemättömän hyviä ulkoiluvaatteita. Lue vinkkimme oikeanlaisten ulkoiluvaatteiden valintaa silmällä pitäen.

Vettä pitävät, hengittävät vaatteet

Nykyisin on tarjolla runsaasti erilaisia vettä hylkiviä ja hengittäviä Gore-Tex-vaatteita ja -kenkiä. Ne ovat hyviä monenlaiseen ulkoiluun, mutta Gore-Tex-vaatteista tulee myös pitää huolta oikealla tavalla. Tällaiset vaatteet kannattaa pestä säännöllisin väliajoin siten, että napit sekä vetoketjut ovat suljettuina. Vaatteiden pesuun ei tule käyttää jauhemaista pesuainetta eikä niitä tule pestä erityisen likaisen pyykin seassa. Klooripohjaisia pesuaineita ei myöskään pidä käyttää, ja rumpukuivauksessa sekä linkouksessa tulee olla varovainen.

Jalkineet ovat kaiken A ja O

Ulkona liikuttaessa hyvät ja asianmukaiset jalkineet ovat erittäin tärkeät. Jalkineiden tulee olla säähän sopivat ja niiden tulee olla lapselle oikean kokoiset. On sanomattakin selvää, että jos kengät hankaavat jalkaa, katoaa liikkumisen riemusta suuri osa. Sovita siis kenkiä ajan kanssa lapsen jalkaan ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä. Varmista myös, että lapsi saa kengät itse jalkaan ja jalasta pois.